HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 31 d’octubre de 2017


Corneliu Porumboiu. Romania, 2015
amb: Cuzin Toma, Adrian Purcarescu, Corneliu Cozmei i Cristina Toma
VO en romanès amb subtítols en castellà. 89 minuts

Costi és un pare de família jove i feliç. Li agrada llegir les aventures de Robin Hood al seu fill de sis anys abans d’anar a dormir. Un dia, el seu veí li confessa que està convençut que hi ha un tresor enterrat en el jardí dels seus avis i s’ofereix a compartir el botí amb ell. Costi es deixa portar per l’aventura…
El tesoro neix d’un projecte fallit: filmar un documental sobre la història familiar d’un amic, segons la qual el seu avi hauria enterrat un tresor en el jardí de casa seva abans de l’arribada al poder dels comunistes. La recerca del tresor va fracassar i amb ella també el projecte de documental, el que va derivar en una ficció que reprèn aquell mateix afer i varis personatges reals per oferir-los-hi així una segona oportunitat.
L’humor i les característiques situacions del cine de Porumboiu dominen la part central de la pel·lícula, la llarga recerca del tresor presumptament enterrat en un jardí. En si, el tresor ofereix múltiples implicacions metafòriques sobre els anhels de la societat romanesa d’esborrar de la memòria el llarg parèntesi comunista. Però és a través del personatge de Costi, l’alter ego del cineasta en la ficció, com Porumboiu li dona la volta a la història (i a la Història) i transforma El tesoro en una pel·lícula d’aventures.

TRÀILER                             CAIMÁN CUADERNOS DE CINE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada